MENI

sport-fest-otvaranje9

Svečano otvoreno četvrto izdanje “Sport Festa”, posjetioci ispunili dvoranu “Goran Čengić”

Četvrto izdanje festivala sporta “Sport Fest” svečano je otvoreno danas u dvorani “Goran Čengić” na Grbavici.

Veliki broj posjetilaca i djece predškolskog i školskog uzrasta praćeni odgajateljicama i učiteljicama ispunili su dvoranu već na samom početku Sport Festa. Djeca su imala priliku okušati se u različiti sportovima i sportskim disciplinama, kao i u plesu i ritmici. Mogli su se upoznati i s radom, aktivnostima i opremom Gorske služba spašavanja Novi Grad, ali i uskočiti u opremu za američki fudbal.

Četvrto izdanje svečano je otvorio dogradonačelnik Grada Sarajeva, a pristunima su se obratili i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović  te Irma Kabahija, menadžer kompanije M Plus, koja je zlatni sponzor manifestacije.

Na ovogodišnjem “Sport Festu” bit će predstavljeno ukupno 17 sportskih aktivnosti među kojima su škola sporta za najmlađe učesnike, atletika, stoni tenis, brazilska jiu jitsa, gimnastika, cheerleading, košarka, odbojka, taekwondo, karate, judo, fitness programi, body pump, body attack, zumba i crossfit.

Osim sportskih aktivnosti svi posjetioci imaju priliku posjetiti i izložbene štandove na sajamskom dijelu, a “Sport Fest” se nastavlja i sutra kada je na programu peto izdanje konferencije Forum Sporta. Svoja predavanja imat će Hajrudin Prolić, Remzija Šetić i Lamija Terzić, a biće održan i panel na temu „Povrede u sportu“ kojim će moderirati Slobodan Klačar sa fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, dok će učesnici biti dr. Hasan Tanović, Remzija Šetić i najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista