MENI

Untitled design (3)

U susret edukativnim radionicama Zdravlje žene 35+ koje ce se održati 24.februara i 09. marta

Tradicionalno Body Space već treću godinu zaredom organizira edukacije iz oblasti zdravlja a u svrhu očuvanja zdravlja i prevencije bolesti , kao i borbi protiv pretilosti i gojaznosti za žene 35+.

 Ovaj put smo se odlučili za govornike i teme kako slijedi:

  1. Vikend 24.02.2024. godine koncept Body Space

•      Prof dr Lejla Šebić– Sport i važnost tjelovježbe u očuvanju zdravlja te posljedice gojaznosti po zdravlje.

•      Dr Esma Karahmet – Nutricionizam  – balansirana prehrana za ženu od 35+ godina kao i njena važnost za očuvanje zdravlja

•      Mag. Miroslava Marjanović – Psihologija menadžiranje stresa metode i alate smanjenje stresa-  Stres je prirodna pojava koja nas okružuje u svakodnevnom životu, međutim današnji uslovi življenja i okolnosti života žene 35+ iziskuju da planski sistemski i ciljano uz edukacije nauci kako se nosi sa prevelikom  kolicinom obaveza koje su joj nametnute.

2.    Vikend 9.3.2024. godine 

•      Dr Armina Rovčanin – Ginekolog – utjecaj gojaznosti na stanje i zdravlje reproduktivnih organa te uticicaj gojaznosti na brzinu ulaska u perimenopauzu i menopauzu

  • Dr Amina Šeta – Interna medicina i dijabetolog – Inzulinska rezistencija i hošimoto te disbalans hormona i promjene usljed starenja- koji su simptomi , zasto nastaje I  kako ih  sprijeciti .

•      Dr Lana Lekić – Farmakologija I suplimenti .  Svi znamo da suplementima možemo poboljšati energiju i vitalnost, ali koje suplimente ,koliko I koju kolicinu te u kojoj kombinaciji trebamo uzimati  a da imamo efekt ćemo saznati od farmakolognje Lane Lekić.

Projekat 35+, koncept je namijenjen ženama sa 35+ iz prostog razloga manjka vremena i prevelikog broja obaveza. Poznato je da su unašem društvu žene u toj dobnoj skupini karijerno ostvarene i najčešće već su majke te kao spona u porodici izmedju starih članova porodice i odgoja djece.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista