MENI

sartr

Vikend u Sarajevu

Sarajevski ratni teatar obilježava 30. godina

Sarajevski ratni teatar SARTR 17. juna otvara Ljetnu scenu koncertom jednog od pionira rep scene Ede Maajke, koji nam pored starih numera donosi i pjesme sa albuma “Moćno” izdat 2022. godine.

Program LJETNA SCENA SARTR sačinjen od predstava i koncerata, održat će se na lokaciji dvorišta O.Š. Musa Ćazim Ćatić (Gabelina 16).

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti putem sistema kupikartu.ba.

Najveća smotra trail trčanja u BiH u subotu na Bjelašnici

Najpopularnija trail trka u našoj zemlji, i zasigurno jedna od najljepših, Vučko Trail, svoje šesto izdanje imat će sutra na Bjelašnici. Preko 1100 takmičara iz 30 zemalja svijeta prijavilo se za nastup ove godine, a organizator, Planinarsko društvo Željezničar, očekuje najbrojniju trku do sada.

Start prve grupe trkača, koji se takmiče na Crvenoj stazi, dugoj 61 kilometar je u 8 sati ujutro, u subotu, 18. juna u Babinom dolu. Izazovna Crvena staza, sa čak 3700 m visinske razlike okupit će najspremnijie i najhrabrije, a kuriozitet ove staze jeste da vodi preko 2 bosanskohercegovačke planine – Bjelašnice i Visočice i kroz 2 opštine – Trnovo u Bosni i Konjic u Hercegovini, spajajući tako simbolično ove dvije regije.

Vogošćanski dani

Koncertom „60 godina sa sevdahom“ – Sejo Pitić i prijatelji” večeras počinje manifestacija „Vogošćanski dani 2022”. Do 26.juna svi posjetioci će imati priliku uživati u različitim kulturno- zabavnim i sportskim sadržajima. Na centralnoj sceni biće održani koncerti, smotra folklornih ansambala KUD- ova Kantona Sarajevo, a vogošćanskoj publici će se svojim koncertom kojim obilježava 40 godina rada predstaviti Zijo Valentino. U foajeu i kino Sali KSC biće održane predstave, izložbe i promocije knjiga. Jošanička ulica u kojoj će se nalaziti prodajni štandovi će od 17 sati biti zatvorena za saobraćaj. U okviru manifestacije 24. juna bit će obilježen Dan Općine Vogošća. „Vogošćanski dani 2022“ se završavaju u nedjelju 26. juna koncertom Omladinskog mješovitog ansambla „Nota“.

Premijera predstave “Strah”

Premijera predstave “Strah”, rađene po motivima romana “Veliki talas” Pearl Back bit će odigrana 18.06.2022. u 19 sati.

U predstavi igraju članovi grupe “Teens” Škole glume “Mala scena”:

Ines Faladžić, Ela Dvorniković, Pavle Mićević, Albert Jaganjac, Ćamil Maki Đuliman, Mirna Sabrihafizović, Asja Grabus, Selma Hodžić, Ajlin Čamdžić, Larisa Dikonja, Alina Gijo i Lejla Čelik.

Adaptacija: Jasenka Paralija Jaganjac
Režija: Amar Selimović i Mirna Jogunčić
Direktorica škole: Mirna Jogunčić 

MUZIKA:

17.06.2022. Calkins -Silver and Smoke

18.06.2022. Semir Cerić Koke – Bistra voda

17.06.2022. Meliha Imširović – Bistra voda

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista