MENI

image-193

Zabranjeno pušenje 24. maja u dvorani Mirza Delibašić slavi 40 godina od prvog albuma

Sarajevska rock grupa Zabranjeno pušenje će 24. maja održati besplatan koncert u Skenderiji, čime će obilježiti 40 godina od objave prvog albuma “Das ist Walter”.

“Zenica Blues”, “Selena, vrati se, Selena”, “Anarhija All Over Baščaršija”, “Šeki is on the Road Again” i ostali vječni hitovi, nastali su samo na tom prvom albumu koji je posveta Valteru, legendarnom ilegalacu iz 2. svjetskog rata i simbolu otpora fašistima koji je poginuo 1945. godine na dan oslobođenja Sarajeva.

Tim muzičkim spektaklom, Skenderija će obilježiti 55 godina dvorane, a Oslobođenje 80 godina djelovanja.

Frontmen grupe Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon obećao je dobru svirku, uz opasku da su imali zaista mnogo vremena da nauče svirati.

Najavio je dug koncert, koji je nazvao nekom vrstom vremeplova, jer su u proteklih 40 godina napravili dosta muzike.

– Zabranjeno pušenje je jedan dobar hroničar događaja naših komšija i Sarajeva. Sve Sarajlije su koautori naših pjesama i zaista se radujem njihovom dolasku. Nećemo s njima podijeliti autorska prava, ali ćemo im pokloniti koncert – kazao je Sučić.

Direktor medijske grupacije Oslobodjenje i O Kanal Adis Kadrić izrazio je ponos što su dio koncerta ističući da su sa Zabranjenim pušenjem svi odrasli te da očekuje punu salu.

Uime Kantonalnog javnih komunalnog preduzeća Skenderija, danas se na pres-konferenciji obratio Emir Fočo koji je kazao da bi najbolje bilo da posjetitelji dođu sat i po ranije kako bi našli mjesto i uživali u bezvremenskim hitovima.

Ulaz na koncert će biti slobodan.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista