MENI

Osvajači medalja sa trenerima i organizatorom Nerminom Poturom

Grand Prix Sarajevo & TOP TEN nadmašio očekivanja, Enes Garibović odbranio titulu najboljeg

Karate spektakl “Grand Prix Sarajevo 2023 & TOP TEN” održan u sportskoj dvorani “Goran Čengić” na Grbavici opravdao je očekivanja i potvrdio da postaje prestižna karate destinacija za najbolje borce Evrope.

Predstavnici Azerbejdžana, Španije, Turske, Grčke, Crne Gore, Slovenije, Srbije, Hrvatske i domaćina Bosne i Hercegovine borili su se za titulu najboljeg, a publika u dvorani “Goran Čengić” mogla je uživati u sjajnim borbama.

Nakon regularnog dijela takmičenja plasman u TOP 4 ostvarili su predstavnici Hrvatske, Enes Garibović i Ivan Kvesić, te domaći takmičari Hamza Turulja i Rijad Džuho. U međusobnim borbama četiri borca najviše je pokazao Enes Garibović koji je tako odbranio prošlogodišnji naslov.

Veliko zadovoljstvo, još sam pod velikim dojmovima, osvojiti jednom ovakav turnir sa ovim vrhunskim takmičarima, to su sve osvajači evropskih i svjetskih medalja, olimpijci, velika je stvar, a kad to dva puta osvojiš to nosi dodatnu težinu. Presretan sam, čestitke i ostalim osvajačima medalja, u ovakvoj konkurenciji biti najbolji je stvarno velika privilegija i čast” istakao je pobjednik Garibović i dodao:

Htio bih se zahvaliti i čestitati gospodinu Nerminu Poturu na sjajnoj organizaciji. Iz godine u godinu nadmašuje sam sebe, prošla godina je bila vrhunska organizacija, a ove godine je još bolje. Okupiti ovakva imena na jednom mjestu, stvarno svaka čast i nadam se pozivu i naredne godine. Atmosfera mi očito godi, publika je fenomenalna, energija i podrška u toku čitavog turnira je nevjerovatna. Oni su sve vrijeme navijali i bodrili sve, ne samo domaće takmičare i hvala im na tome, divni su stvarno”, kazao je presretni Garibović.

Domaći takmičari Hamza Turulja i Rijad Džuho su imali poseban motiv nastupom pred domaćom publikom. Na kraju su se u izuzetno jakoj konkurenciji domogli trećeg mjesta, a meč koji su trebali raditi međusobno je otkazan zbog povrede Džuhe.

Čestitam pobjedniku Enesu Gariboviću, ovo je zaista bio jedan vrhunski događaj, svaki meč je bio težak na svoj način, nažalost u drugom meču sam povrijedio kuk tako da sam u finalnom bloku morao predati dva meča i zauzeo sam treće mjesto. Rezultat bi sigurno bio i bolji da se nisam povrijedio, sada ide oporavak, pauza i spremanje za novu sezonu”, kazao je Rijad Džuho.

Hamza Turulja je pokazao da je u odličnoj formi i na ovom turniru. Nakon prolaska eliminacijske faze malo mu je nedostajalo za najsjajniju medalju.

Treće mjesto u jako teškoj konkurenciji. Uspio sam proći elimacijske i naći se u top četiri. Jako sam sretan što sam na ovako jakom takmičenju uspio osvojiti medalju i još jednom pokazao da je bosanskohercegovački karate zaista u vrhu i da uz još truda i rada možemo dostići još bolje rezultate. Organizacija je zaista bila na vrhunskom nivou, ovako takmičenje ne postoji nigdje u svijetu tako da sam jako sretan i ponosan što smo uspjeli ovako nešto organizovati i nadam se da ćemo organizovati još dugo godina”, istakao je Hamza Turulja.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista