MENI

DSC_0171

Kiša nije uspjela otjerati osmijehe sa lica školaraca u Vogošći, posjetili smo i Gimnazijadu u Skenderiji, a košarke nije nedostajalo ni u dvorani Goran Čengić

Jučerašnji kišni dan možda je rastjerao ljude sa ulice, ali šetnjom Vogošćom naišli smo na vesela lica srednjoškolaca kojima ni loše vrijeme nije moglo pokvariti odlično raspoloženje, te su pristali pozirati za kameru Radija M.

Nakon dvije godine pauze, sarajevski gimnazijalci ponovo su okupljeni kako bi se družili u sportskom i fair play duhu. Sportska takmičenja će se održavaju se u dvorani u Skenderiji u periodu od 21. novembra do 23. novembra 2022. godine. U tri predviđena dana trajanja, sarajevski gimnazijalci će se takmiče u košarci, odbojci i stonom tenisu u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na „Gimnazijadi 2022“ učešće je uzelo jedanaest sarajevskih gimnazija sa 477 prijavljenih sportista i 30 profesora (trenera).

Ljubitelji košarkaške u glavnom bh. gradu od jučer pa do 27. novembra mogu da uživaju u tri kola regionalne ABA 2 lige jer su OKK Spars domaćini drugog ABA2 balona. Jučer su na rasporedu bila tri susreta trećeg kola, a Krka je slavljem nad Podgoricom 72:60 ostala stoprocentna nakon tri kola. Sloga Kraljevo nanijele je drugi ovosezonski poraz OKK Spars trijumfom 84:72, dok je u posljednjem meču prvog dana programa prošlogodišnji osvajač Zlatibor Gold Gondola oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca savladao novajliju u takmičenju TFR Skopje 90:76.

Takmičenje se nastavlja i narednih 5 dana i svi su dobrodošli.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista