MENI

IMG_20230319_110346

Lijepo vrijeme izmamilo brojne građane u Centar Safet Zajko proteklog vikenda, proljeće je pred vratima

U kompleksu nekadašnje kasarne „Safet Zajko“ sa sjajnim sadržajima nalazi se Centar za edukaciju, sport i rekreaciju, namijenjen cijeloj porodici, penzionerima, sportistima i rekreativcima. Ovog vikenda tačnije u nedjelju sunce je izmamilo brojne građane i mališane na ovu predivnu lokaciju za opuštanje.

Centar je smješten u središtu Novog Grada, udaljen pet minuta od tramvajskog i autobuskog saobraćaja. Povezan je s gradom pješačkim stazama i mostom izgrađenim u Nedžarićima, biciklističkim stazama i nedavno obnovljenom saobraćajnicom, pa građani do Centra mogu doći pješke, biciklom i automobilom. Ipak, centar je zatvoren za vozila, ograđen, čuvan i zatvoren noću, kako bi se zaštitio od oštećivanja.

U centralnom dijelu Centra su fontana, šadrvan i ljetna pozornica namijenjena za kulturno-zabavne manifestacije, oko koje su postavljene ljetne bašte za posjetioce, a u blizini se nalazi prostor za fitnes na otvorenom. Ispunjen je zelenilom,  šetnicama i klupama za sjedenje.

Park sadrži atletsku stazu, fudbalski teren sa vještačkom travom, teren za skok udalj, košarkaški teren, svlačionice, dječija igrališta i teren za odbojku na pijesku.

Uskoro se u kompleksu otvara i Centar za borilačke sportove (karate, taekwondo, boks…), edukacijski centar i dva teniska terena.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista