MENI

foto naslov

Plivački klub SPID obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Uz jedinstvenu poruku “Šampioni inkluzije” na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu je u nedjelju, 4.decembra 2022. godine, održano VII tradicionalno klupsko takmičenje “U vodi smo svi jednaki”, u organizaciji Plivačkog kluba SPID.

Takmičenje su svečano otvorili i uručili priznanja ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović, kojima su domaćini, ovom prilikom, uručili zahvalnice na podršci klubu i učesnicima ovog lijepog događaja.

Na takmičenju je nastupilo oko 150 plivačica i plivača različitog stepena i oblika invaliditeta zajedno sa osobama tipičnog razvoja, koji su još jednom pobijedili sve predrasude i pokazali da smo svi jednaki.

Po tradiciji su uručena i posebna priznanja za one najuspješnije članove Plivačkog kluba SPID u godini na izmaku. Titulu najbolje plivačice u 2022. godini ponijela je Kanita Šabanović, najbolji plivač je Jan Radenović, dok je titula šampiona inkluzije otišla u ruke Mije Hadžiavdić.

Zahvalnica za doprinos u radu prvog i jedinog plivačkog kluba za osobe s invaliditetom dodijeljena je i Mirsadu Muftiću, doktoru Paraolimpijskog komiteta BiH.

Plivačko takmičenje “U vodi smo svi jednaki” organizuje se svake godine, povodom 3. decembra – Međunarodni dan osoba s invaliditetom i 5. decembra – Međunarodnog dana volontera, a bila je to i prilika za proslavu sedmog rođendana PK SPID.

Ovaj plivački klub dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad, među kojima i UNICEF-ove nagrade “Šampion inkluzije” i “Nagrade za razvoj sporta” u Izboru najboljeg sportiste BiH, u organizaciji “Nezavisneih novina” i BHRT. Uz predsjednika i šefa stručnog štaba Amela Kapu, trenerski tim čine: Tarik Kurtanović, Ilda Bučan Kukuruzović, Amra Arapović, Adnan Hadžović, Edvin Teskeredžić.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista