MENI

kup-grada-sarajeva 4

Šesti Kup Grada Sarajeva privukao više od 400 mladih džudista

Više od 400 mladih džudista i džudistkinja iz 36 klubova uzelo je učešće na šestom izdanju Kupa Grada Sarajeva koji je u subotu održan u dvorani “Goran Čengić” u organizaciji Judo kluba “Braća Lukač”.

Jednodnevno međunarodno takmičenje na kojem su nastupile i ekipe iz Hvratske, Srbije i Crne Gore svečano je otvorio načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić.

-Ovaj sportski kolektiv postoji već 18 godina, a evo šesti put organizuje ovako značajno takmičenje na kojem okupi najbolje džudiste iz zemlje i regiona, što mu daje na vrijednosti i značaju. Posebno mi je drago što je ovogodišnji Judo kup Grada Sarajeva upriličen za vrijeme obilježavanja Dana Općine Stari Grad. Čestitam rukovodstvu kluba, braći Elviru, Eldinu i Aldinu Lukaču – poručio je načelnik Čengić, kojem je nakon svečanog otvorenja dodijeljena zahvalnica za doprinos u radu, baš kao i općinskom vijećniku Vedadu Deljkoviću.

Mladim judokama i svim prisutnima obratio se kratko i predsjednik Džudo saveza FBiH Branislav Crnogorac.

-Judo klub “Braća Lukač” uspješno djeluje godinama unazad i organizacija ovog već tradicionalnog takmičenja je samo potvrda kvalitetnog rada ovog kolektiva – poručio je Crnogorac, koji je i počasni predsjednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine.

Mladi bosanskohercegovački džudisti još jednom su potvrdili da ovaj sport sasvim sigurno ima budućnost u našoj zemlji i da interes za džudo postoji i kod onih najmlađih, a svoju ljubav kroz mnogo emocija pokazali su i prezentirali na tatamiju u dvorani “Goran Čengić”.

Izuzetnu organizaciju turnira možda najbolje potvrđuje i činjenica da su se među sudijama našla i dva arbitra sa značkom Međunarodne džudo federacije (IJF), Admir Vražalica i Dane Pepić.

Pohvale i komplimenti gostiju iz regiona najbolji su motiv i podstrek klubu koji stoji iza organizacije vrhunskog turnira za mlađe kategorije, a u kojem pod trenerskim nadzorom Elvira, Eldina i Aldina Lukača trenira više 100 aktivnih članova.

-Kada naši sportski prijatelji zadovoljni napuste dvoranu i Sarajevo to je nama najbolji i najdraži kompliment ali ujedno i obaveza da naredne godine turnir bude još bolji i kvalitetniji, čemu svakako i stremimo – kazao je Elvir Lukač, te naglasio da je takmičenje opravdalo sva očekivanja.

Domaćin i tehnički organizator turnira imao je i dodatni razlog za zadovoljstvo jer su takmičari Judo kluba “Braća Lukač” bili najuspješnija ekipa na turniru. Judo klub Herceg je bio drugi, dok su na trećoj poziciji završili Bosna i Nova Bila.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista