MENI

DSC_0001

Stojčevac, mjesto mira i očaravajuće prirode, i danas su posjetili građani u potrazi za hladovinom i osvježenjem

Stojčevac je do posljednjeg rata bio jedno od omiljenih izletišta u Sarajevu, ali i šire. Poznato i po Titovoj vili privlačilo je veliki broj ljudi. Tokom rata je bilo mjesto teških borbi. Tada je devastirano, a devastacija je nastavljena i nakon rata.

Ove godine nakon više decenija ova očaravajuća lokacija doživjela je svoj procvat uređenjem kompletnog izletišta.

Izletište Stojčevac nalazi se na obodu Sarajevskog polja, u neposrednoj blizini Velike aleje i Vrela Bosne, do kojih se može doći kraćom i ugodnom šetnjom.

Kako se nalazi u samom podnožju planine Igman na Stojčevcu je vazduh svježiji i čišći, pa je temperatura ljeti ovdje prijatnija negoli u samom gradu. Tako su i danas građani Sarajeva predah i odmor potražili baš u ovom biseru sarajevske prirode.

Brojne biljne vrste, te potočić koji formira maleno jezerce čine Stojčevac idealnim mjestom za izlet u prirodu. Za vas smo malom fotogalerijom zabilježili i prelijepe prizore prirode ovog izletišta.

Važno je napomenuti da zajedno o ovom i drugim izletištima moramo paziti, ne bacati smeće, ne uništavati klupe i ostali sadržaj kako bi svakodnevno imali na dohvat ruke mjesto za mir i predah.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista