MENI

1home

U At mejdanu počele kreativne radionice festivala FEDU

U parku At mejdan danas su počele kreativne radionice za najmlađe koje se održavaju u okviru 9. Festivala dječije umjetnosti FEDU i Dana Općine Stari Grad Sarajevo.

Prva radionica održana je za najmlađe učenike osnovnih škola iz Starog Grada, a djeca su s oduševljenjem dočekala početak ovog kreativnog događaja.

Elma Bećirović, edukatorica na Dječijem festivalu, pozvala je sve mališane da se u što većem broju pridruže kreativnim radionicama, pozorišnim predstavama i takmičenjima koja će biti organizovana u narednih pet dana.

„Pozivam svu dječicu da nam se pridruže na kreativnim radionicama, brojnim pozorišnim predstavama i takmičenjima koje organizujemo u okviru Festivala FEDU koji traje od 03.do 07.maja. Radionice će djeci približiti čitanje i kreativni rad. Suzana Dedić ‘Suzi’ ispričat će im divnu bajku o Pinokiju, a djeca će izrađivati i nakit od papira i vune, zatim će slikati, ilustrirati i igrati logičke igrice“,pojasnila je Bećirović, te dodala: „Želimo našoj djeci pokazati prirodne ekološke materijale, kako bi povećali svijest o ekologiji i zaštiti prirode“.

9. Festival dječije umjetnosti (FEDU) se održava pod pokroviteljstvom Općine Stari Grad Sarajevo. Riječ je o jedinstvenom festivalu, koji traje od 3. do 7. maja, te donosi pregršt zanimljivih programa za djecu i mlade. FEDU je internacionalni umjetnički festival, koji teži poticanju i razvoju dječijeg stvaralaštva, autorskog izražavanja te promovisanju audio i vizualne kulture, književnosti, plesa, slikarstva i muzike, uz naglasak na bh. autorskom izrazu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista