MENI

340933058_139608585573901_5649752613445481663_n

U Skenderiji otvoren 34. internacionalni sajam knjiga i učila

Počeo je 34. Sajam knjiga, jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u našoj zemlji. Ovaj događaj predstavlja priliku da se susretnete s najnovijim izdanjima, upoznate nove autore i proširite svoje vidike kroz bogatstvo književnosti.

Ovogodišnja tema sajma su Autorska prava i slobode.

Autorska prava su osnovno pravo koje pripada autorima, umjetnicima i drugim kreativcima. Sukob između autorskih prava i slobode autorskih prava često je prisutan u kreativnoj industriji, ali je bitno pronaći ravnotežu koja će zadovoljiti sve strane. U konačnici, autorska prava i sloboda autorskih prava igraju ključnu ulogu u stvaralačkom procesu i kulturnoj baštini.

Na samom otvaranju Sajma, jučer su prvim posjetiteljima poklonjene knjige.

Na današnjoj ceremoniji govor dobrodošlice održali su Damir Petrinić direktor KJP Centar Skenderija i Ibrahim Spahić predsjednik programskog savjeta sajma.

Tamara Arsovski na violini izvela je kompoziciju Humoreska broj 7-Antonin Dvoržak.

Svoje obraćanje imao je i Asmir Kujović, direktor PEN centra BiH.

Spisateljica, novinarka i autorica romana Historija nostalgije Natalia Romani obratila se u ime Predstavništva vlade Katalonije u jugoistočnoj evropi.

Komesarka za ljudska prava savjeta Evrope Dunja Mijatović obratila se svim pristutnima putem Video poruke, na kojoj je govorila o važnosti Autorskih prava i sloboda.

34.Internacionalni sajam knjiga i učila zvanično je otvorila Marija Fekete Sulivan Predsjednica skupštine udruženja pisaca BiH i direktorica izdavačke E kuće.

Nakon Svečane ceremonije otvaranja posjetitelji, gosti i učesnici zajedno su obilazili štandove i izlagače.

Sajam će biti otvoren za posjetitelje od 12. do 17.aprila u periodu od 10:00h do 19:00h.

Centar Skenderija

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista