MENI

1

22. kolo Premijer nogometne lige kompletirano je u vikendu iza nas

U vikendu iza nas odigrano je svih 6 susreta 22. kola m:tel Premijer nogometne lige BiH.

U subotu su na rasporedu bila tri susreta. Aktuelni prvaci, nogometaši Zrinjskog nastavili su sa sjajnim partijama, a nova pobjeda 11. u nizu ako računamo i pripremne utakmice stigla je na gostovanju kod Igmana u Konjicu. Slavili su izabranici Krunoslava Rendulića 0:3 uz autogol Oremuša i pogotke Bilbije i Kiša.

Tuzlanska Sloboda je upisala veoma važan trijumf u borbi za opstanak u ligi. Povratak na Tušanj nakon 9 mjeseci donio je i tri boda Tuzlacima i to u borbi sa direktnim konkurentima ekipom Leotara koju su nadigrali sa 2:1. Trener domaćih Adnan Jahić je i nakon pobjede odlučio podnijeti ostavku.

Borac je u Banjaluci lakše od očekivanog sa 3:0 savladao Tuzla City, a navijači domaćeg tima su i pored sjajne partije svoje ekipe zatražili ostavke uprave.

Nedjeljni program je donio također tri utakmice, a na sve tri slavili su gosti, identičnim, minimalnim rezultatom 0:1. Široki Brijeg je slavio u hercegovačkom derbiju kod Posušja iako su više od 40 minuta imali igrača manje. Vukoja je bio strijelac jedinog pogotka na meču.

U derbiju kola novi poraz, već 9. ove sezone upisala je ekipa Sarajeva, a bolji od Bordo tima u Doboju kod Kaknja bili su nogometaši Veleža 0:1.

Program 22. kola okončan je duelom Sloge iz Doboja i Željezničara. Veoma važna tri boda u borbi za izlazak na evropsku scenu Plavima sa Grbavice donio je Santos.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista