MENI

1

RSBiH ima nove prostorije i novog generalnog sekretara

Rukometni savez Bosne i Hercegovine dobio je nove prostorije i novog generalnog sekretara Nedima Arnautovića jednog od najboljih bosanskohercegovačkih sudija sa EHF značkom.

Izbor Arnautovića je odlična stvar za bh. rukomet, jer se radi o čovjeku sa bogatim evropskim iskustvom u rukometu i koji je spreman svoje znanje i iskustvo staviti na raspolaganje za dobrobit bh.

Čovjek je koji izuzetno poznaje situaciju u bh. rukometu, u svojoj karijeri nema nijedne mrlje i sigurno će biti jedan od ozbiljnih pokretača rada sekratarijata. Pored Nedima u kancelariji RSBiH su još dvije osobe, tako da smo konsolidovali redove kada pričamo o radu i funkcionisanju Rukometnog saveza. “RSBiH više od četiri godine nije imao generalnog sekretara, bio je zasnovan na jednoj uposlesnici, koja je davala nadnaravne mogućnosti, i tu je bilo nekoliko ljudi, koji su takoreći volonterski pomagali rad RSBiH, tako da je ovo sve sada ozbiljan iskorak, pa sam siguran da će i skupština ovo podržati”, ističe Kenan Magoda predsjednik UO RSBiH.

“Nakon realno sagledanih stvari i problema bh. rukometa, polako izlazimo iz toga i nalazimo put ka ozdravljenju rukometa. Mislim da smo trajno riješili problem kancelarije RSBiH. Kancelarije naše kuće rukometa će se u naredne četiri godine biti u biznis-centru WOG u Vogošći, tako da će uposlenici RSBiH po prvi put jedne moderne prostorije kakve dolikuju Rukometnom savezu BiH. Da pojasnim, proteklih 10 godina, nijedna KM nije odvojena za prostorije u Ćemaluši u Sarajevu, koje su se iznajmljivale od Energoinvesta. To je bio jedan od razloga što je RSBiH doslovno izbačen od Energoinvesta, koji je u vlasništvu Vlade FBiH” dodao je Magoda. 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista