MENI

 „A“ reprezentacija počela pripreme za Island i Slovačku

 „A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine, koji su jučer došli na okupljanje, u Trening centru NS/FS BiH su odradili trening.

Stručnom štabu, koji čine treneri Mehmed Janjoš, Elvir Rahimić, Nenad Gagro, Siniša Mrkobrada i Almir Seferović, pridružio se video analitičar Đorđe Jorović.

Selektoru Faruku Hadžibegiću sinoć su na treningu bili na raspolaganju Ibrahim Šehić, Siniša Saničanin, Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Gojko Cimirot, Ermedin Demirović, Kenan Kodro, Nemanja Bilbija i Jasmin Mešanović.

Pripreme za utakmice sa Islandom i Slovačkom se nastavljaju i danas kad se očekuje dolazak i ostalih reprezentativaca.

Faruk Hadžibegić je već prije par dana sa pomoćnicima stigao u Zenicu, a danas je održana i prva press konferencija.

“Matematički možemo do šest bodova. Hvala svima koji ste došli, cijenim interes koji dajete za reprezentaciju. Zadovoljan sam željom reprezentativaca koji su došli jučer, bilo ih je deset. Danas ćemo se kompletirati, napravit ćemo ljekarski bilten, te vidjeti ko je umoran i povrijeđen. Večeras ćemo znati i situaciju sa Kolašincem. Cilj mi je šest bodova, a naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo. Sa ovim optimizmom koji svjesno propragiram, ja imam povjerenje u igrače, a nema ni predaje unaprijed. Utakmice će biti teške, protivnici su ozbiljni“, rekao je Hadžibegić .

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista