MENI

image-567

Ahmedhodžić ušao u odabrano društvo bh. igrača koji su postizali golove u PL

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić bio je strijelac u porazu svog Sheffield Uniteda od Lutona rezultatom 3:2 u susretu 19. kola engleske Premier lige.

Ahmedhodžić, koji je u posljednje vrijeme bio u centru pažnje javnosti kao jedini fudbaler koji je odbijao nositi kapitensku traku u duginim bojama, postigao je gol kojim je Sheffieldu donio vodstvo od 2:1, ali je do kraja susreta ipak ubilježio poraz.

Za Anela je to bio debitantski gol u Premier ligi kojim je ušao u odabrano društvo bh. fudbalera kojim je polazilo za rukom da se upišu u listu strijelaca u najatraktivnijoj evropskoj ligi.

Sada je lista bh. strijelaca u Premier ligi proširena na četiri imena, među kojim naravno prednjači Edin Džeko sa 50 premierligaških golova u dresu Manchester Cityja.

Drugi najbolji bh. strijelac u Premier ligi ima dva pogotka, a riječ je o Seadu Kolašincu koji je to učinio u dresu Arsenala.

Iako golman, golom u Premier ligi može se pohvaliti i Asmir Begović, koji je i danas vlasnik Guinnessovog rekorda jer je postigao gol sa najveće udaljenosti, a izmjereno je da je to bilo 91.9 metara. Tada je branio za Stoke, a čuveni gol Southamptonu je postigao u 13. sekundi utakmice.

Iako je Ahmedhodžić stoper, nije mu nimalo strano da postiže golove a posebno je efikasan bio prošle sezone kada je također u dresu Sheffielda postigao čak šest pogodaka u Championshipu, drugoj engleskoj ligi.

U Premier ligi se njegov klub nije najbolje snašao u duelima sa mnogo kvalitetnijim ekipama od onih s kojima je do sada igrao, pa se tako ovaj klub nalazi na posljednjem mjestu tabele sa samo devet osvojenih bodova.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista