MENI

Foto: FK ŽELJEZNIČAR | Akrapović pred Zrinjski: Na nama je da igrom i borbom zapalimo stadion
Foto: FK ŽELJEZNIČAR | Akrapović pred Zrinjski: Na nama je da igrom i borbom zapalimo stadion

Akrapović pred Zrinjski: Na nama je da igrom i borbom zapalimo stadion

Na nama je da igrom i borbom zapalimo stadion, poručio je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar, Bruno Akrapović, koji sutra u 19. kola WWin Lige Bosne i Hercegovine, protiv Zrinjskog debitovati na klupi „plavih“.

Tim sa „Grbavice“ u bh. premijerligaško proljeće ulazi pod teretom loših partija iz jesenjeg dijela koje, sudeći po stanju na tabeli, prijete da ugroze i članstvo u elitnom razredu bh. fudbala.

„Imali smo kratko vrijeme da se upoznamo. Imali smo dobre pripreme, podizali smo se iz utakmice u utakmicu, trebala je ekipa da upozna mene, ja ekipu. Imamo nekih novih igrača. Spremni smo za utakmicu. Neki igrači će nam nedostajati, neki zbog registracije, neki zbog kartona. Nije baš idealna situacija, ali to što imamo istrčaće na teren sa ubjeđenjem da možemo dobiti utakmicu. Znamo sve o protivniku, sve dobre strane, kojih je mnogo, a isto tako i one koje bismo mogli iskoristiti za našu korist i pokušaćemo u tom segmentu da damo najbolje i ostvarimo rezultat“, kazao je Akrapović.

Aktuelni šampio Zrinjski zaslužuje respekt i utakmica će biti teška, ali Akrapović jasno poručuje.

„Nikada nikome ne mogu da priznam da je bolji, ako to ne pokaže na terenu. Ta utakmica je sutra i sutra mogu pokazati da su bolji. Ako to pokažu čestitaćemo im, a mi ćemo napraviti nešto ako možemo da izgledamo bolji. Sve je u našim rukama. Nezavidan start, ja ga prihvatam takav kakav je. Čak mi je i draže da je tako, da odmjerimo snage odmah na početku“, istakao je Akrapović i dodao:

„Momci su skoncentrisani, to me raduje. Na nama je da igrom i borbom zapalimo stadion. Imaćemo podršku navijača. Nema lake utakmice, ali nema ni podcijenjivanja nikoga“.  

Prvotimac Andrija Drljo takođe očekuje borbenu utakmicu.

„Očekujemo dobru utakmicu. Znamo ko je Zrinjski. Očekujem napetu utakmicu. Radili smo dobro, nadam se da će se to isplatiti i da rezultat neće izostati. Moguće je zaboraviti prošlu polusezonu. Na nama je da što manje pričamo, a da što više pokažemo na terenu“, kazao je Drljo.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista