MENI

Foto: ATP
Foto: ATP

Alcaraz osvojio Indian Wells i približio se Đokoviću na ATP listi

Španski teniser Carlos Alcaraz odbranio je titulu na Mastersu u Indian Wellsu, s obzirom da je u velikom finalu tzv. petog Grand slama bio bolji od ruskog predstavnika Danila Medvedeva sa 2:0, po setovima 7:6, 6:1.

U prvom setu je vođena velika bitka. Medvedev je mnogo bolje otvorio meč, poveo je 3:0 u gemovima, ali se Alcaraz uspio vratiti i doći do tie-breaka.

Tokom tie-breaka, Medvedev je ušao u raspravu sa glavnim sudijom zbog toga što je smatrao da je loptica koju je udario Španac završila u autu, što se kasnije pokazalo kao njegova loša procjena.

Kao da je to poremetilo Rusa, koji je u drugom setu potpuno podbacio. Alcaraz je bio dominantan, odbranio je titulu od prošle godine i stigao do svog 13. trofeja u karijeri.

“Veoma sam sretan nakon osvojenog trofeja u Indian Wellsu, ali prije svega nivoom tenisa koji sam prikazao protiv najboljih igrača na svijetu. To mi mnogo znači. Najznačajnija mi je bila podrška mojih navijača. Idemo”, poručio je Španac nakon osvojenog trofeja poslije kojeg je ostao na drugoj poziciji ATP liste.

Alcarazu je osvajanjem prvog Matersa u sezoni pripao i nagradni ček u iznosu od 1.100.000 dolara.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista