MENI

alessia-tornaghi-nova-je-clanica-reprezentacije-bih-u-umjetnickom-klizanju-l-62dfaf173115c0f79d537038e5f13c3e_66c7233b963fe

Alessia Tornaghi nova je članica reprezentacije BiH u umjetničkom klizanju

Članica Kluba sportova na ledu “Unity” Alessia Tornaghi nova je reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju.

Alessia Tornaghi je tokom karijere postigla značajne uspjehe u umjetničkom klizanju: bronzana medalja na Junior Grand Prixu, šesto mjesto na Olimpijskim igrama mladih, osmo mjesto na Evropskom prvenstvu za seniore, 13. mjesto na juniorskom svjetskom prvenstvu, a bila je i dva puta seniorska prvakinja Italije.

– Pored svojih izvanrednih klizačkih vještina, sigurni smo da će Alessia donijeti novu energiju i inspiraciju mladim klizačima, te značajno doprinijeti našim nastupima na međunarodnim takmičenjima – navode iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Punu podršku, dok započinje uzbudljivo poglavlje svoje karijere u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, dao je i Olimpijski komitet BiH.

Na sastanku sa delegacijom Saveza klizačkih sportova BiH, dobrodošlicu joj je iskazao tim OK BiH predvođen predsjednikom, Izetom Rađom.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista