MENI

Champions league
Champions league

Amar Dedić u gostima protiv Sociedada, debi Nenada Bjelice na klupi Union Berlina

Večeras nas očekuje nekoliko izuzetno zanimljivih duela 5. kola u grupama: A, B, C i D.

Prva od dvije utakmice u terminu od 18:45 spada u red zanimljivijih, Galatasaray dočekuje Manchester United. Ova utakmica je izuzetno značajna za obje ekipe jer Manchester United mora osvojiti sva tri boda želi li nastaviti borbu za mjesto u završnici Lige prvaka. Trurski tim također želi prolazak dalje i veliki posao su odradili u Engleskoj kada slavili protiv današnjeg rivala, sigurno je da će nošeni podrškom navijača željeti ponoviti uspjeh i ponovo savladati “Crvene Đavole”.

Druga utakmica grupe A, donosi duel prve dvije ekipe na tabeli. Bayern je već obezbijedio prolazak dalje i u Minhenu rasterećen dočekuje Kopenhagen i sve osim pobjede domaćina bilo bi pravo iznenađenje. Ne treba otpisati goste jer su njima bodovi neophodni za nastavak takmičenja u Ligi prvaka ili barem u Ligi Evrope.

U grupi B još uvijek ništa nije riješeno, prvi će na teren od 18:45 ekipe Seville i PSV-a. Domaćini su posljednji u grupi i sve osim pobjede znači vjerovatno kraj nastupa u Evropi ove sezone. Gosti sa druge strane su trenutno 3. i imaju isti broj bodova kao drugoplasirani Lens koji gostuje sigurnom Arsenalu pa i oni trebaju nove bodove kako bi ostali u borbi za prolazak dalje.

Grupa C donosi duele Real Madrida i Napolija, te Brage i Union Berlina. Real Madrid je pobjedom protiv Brage osigurao nastavak takmičenja, a Napoliju su bodovi neophodni ako želi proljeće dočekati u Ligi prvaka. Braga na domaćem terenu dočekuje Union Berlin koji se muči na svim frontovima. Braga eventualnom pobjedom osigurava, nastup u Evropa ligi, dok Union Berlin dolazi predvođen novim trenerom Nenadom Bjelicom i sigurno da želi pokazati da je i njima mjesto u evropskim elitnim takmičenjima. Union je uspio osvojiti bod u Napoliju i večeras će sigurno željeti nove bodove koji će im donijeti proljeće na evropskoj sceni.

U grupi D snage će odmjeriti Benfica i Inter te Real Sociedad i RB Salzburg za koji nastupa i naš Amar Dedić. Inter je već osigurao plasman u narednu fazu Lige prvaka, ali ostaje samo da se vidi na kojem mjestu u grupi će završiti. Trenutno su drugi i imaju isti broj bodova kao i Sociedad (10) dok je Benfica posljednja bez bodova.

Amar Dedić i RB Salzburg trebaju bodove sa gostovanja u Sociedadu ako žele nastup Ligi Evrope naredne godine.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista