MENI

5

Anel Ahmedhodžić ponovo oduševio Engleze

Anel Ahmedhodžić igra fantastično ove sezone u Sheffield Unitedu.

Navijače ovog tima oduševio je već na debiju u 2. kolu Championshipa protiv Milwalla, da bi u 4. kolu protiv Sunderlanda već postigao i prvijenac za svoj novi klub.

Sedmo kolo donijelo je i njegovu najbolju partiju. Momak kao da je napadač, a ne stoper, u derbiju protiv Readinga 4:0 postigao je nova dva gola za svoj tim.

Anel Ahmedožić je proglašen i za igrača mjeseca u Sheffieldu, a imao je čak 65,55% glasova što dovoljno govori o tome šta navijači misle o našem reprezentativcu.

Sinoć je Sheffield u 10. kolu imao još jednu tešku utakmicu i na kraju stigao do 0:1 pobjede na gostovanju kod Swansaja pogotkom u 94. minuti susreta.

Sijevnula je jedna kontra, a na kraju su pobjedu donijeli rezervist. Brewster je povukao loptu i uposlio Khadru koji postiže gol za nova velika tri boda.

Ipak, tri boda ne bi išla u Sheffield da nije Anela Ahmedhodžića. Wesley Foderingham, golman Sheffielda, napravio je kardinalnu grešku u jednom momentu i dopustio Swanseaju da ima stopostotnu šansu. Gola nije bilo. Dovoljno je reći Anel Ahmedhodžić. Nakon devet odigranih utakmica Sheffield je prvi na tabeli Championshipa s 20 poena, četiri više i utakmicom više od drugoplasiranog Norwicha.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista