MENI

1

Anel Ahmedhodžić se pojavio na treningu Sheffielda, trener Heckingbottom objasnio njegov izostanak sa okupljanja reprezentacije

Anel Ahmedhodžić, nogometni A reprezentativac Bosne i Hercegovine, nije se pojavio na okupljanju Zmajeva pred utakmice Zmajeva protiv Lihtenštajna i Islanda.

Naš stoper tvrdio je da je povrijeđen i da se zbog toga nije odazvao novom selektoru Mehi Kodri, a iz FSBiH su tražili da se pojavi kako bi ga pregledali naši doktori. Nakon što se nije pojavio u Sarajevu, suspendovan je…

Trener Sheffield Utd. Paul Heckingbottom je poručio da je savez BiH ‘od brda napravio planinu‘ te da su tri člana krovne kuće bh. nogometa znale tačno u čemu je problem sa Ahmedhodžićem:

– Od brda su napravili planinu. Jasno ću reći o čemu je riječ: Anel je razgovarao sa 3 osobe iz Nogometnog saveza BiH, koji su znali sve o tome, i na osnovu njegovog ranijeg iskustva kad je bio odsutan i vratio se povrijeđen, a nije bio tretiran onako kako bi želio i kako bi mi željeli, znao je da nije spreman za igru, baš kao što smo to i mi znali, zbog čega je i želio dobiti najbolji mogući tretman kako bi se brzo oporavio i što prije počeo sa treninzima, naveo je trener Sheffielda i dodao:

– Sada ga imamo na terenu i spreman je za igru. Iako zna da nikada ne bih spriječio nikoga da igra za svoju zemlju, mislim da je postupio jako razumno i sam se pobrinuo o svom oporavku u proteklim danima, zaključio je on. 

Njegov klub Sheffield United je objavio video pred trening, na kojem se u opremi engleskog tima može vidjeti i Ahmedhodžić.

Menadžer Sheffield Uniteda Paul Heckingbottom potvrdio je jučer kako je Anel Ahmedhodžić spreman za utakmicu protiv Tottenhama narednog vikenda.

“Anel nije napuštao klub. George Baldock, Will Osula i John Egan su pokupili povrede, ali imamo Anela koji je spreman. Razumno je postupio i iskoristio je ove dane da se odmori i spremi za utakmicu”, rekao je Heckingbottom.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista