MENI

2

Anes Bostandžić osvojio novo zlato za Bosnu i Hercegovinu

Anes Bostandžić osvojio je zlatnu medalju na Karate 1 seriji A, u kategoriji preko 84 kilograma koje je održano u Atini.

Bostandžić je u finalu pobijedio kolegu iz reprezentacije Bosne i Hercegovine Sandra Krešića sa 4:0. Mladi karatista je član karate kluba “Champion Ilidža”, a na putu do zlata u Atini pobjeđivao je predstavnike Sjeverne Makedonije, Portugala, Srbije, Albanije, te na kraju i reprezentativnog kolegu.

Do zlatne medalje Bostandžić je stigao pobjedama protiv Makedonca Gligora Petkova 8:0, Portugalca Nuna Moreire 6:0, Đorđa Tešanovića iz Srbije 3:1, te Albanca Arvina Karaćija. U polufinalu je imao meč protiv još jednog reprezentativca Srbije, Bogdana Trikosa protiv kojeg je slavio 4:0 i plasirao se u finale na megdan Krešiću.

Sa druge strane, Sandro Krešić je do finala stigao pobjedama protiv Noela Nganduija iz Kanade 2:0, zatim Albanca Blodina Pakahstice 2:0, Nizozemca Issama Najdija 6:0, Kipranina Mathaiosa Stylianoua 8.7, te u polufinalu protiv Luke Vukovića iz Srbije 3:0.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista