MENI

1

Argentina, Poljska, Australija i Francuska u osmini finala SP-a

Posljednji dan takmičenja u gupama C i D grupne faze okončan je jučer. U D grupi za senzaciju pobrinula se selekcija Australije koja je trijumfom nad Danskom 1:0 izborila nokaut fazu.

Mathew Leckie bio je strijelac jedinog pogotka Soccerosa za veliko slavlje i plasman među 16 najboljih.

U istoj grupi Tunis je identičnim rezultatom nadigrao drugi sastav Francuske. Selektor Trikolora Didier Deschamps odlučio se na teren poslati rezerve obzirom da su već ranije osigurali nastavak takmičenja, a jedini pogodak na meču djelo je Tunižanina Khazrija.

U C grupi viđena je prava drama. Jedna od najzanimljivijih završnica grupne faze. Poljska je u sudijskoj nadoknadi gubila od Argentine 0:2 za koju su pogađali McAllister i Alvarez i na kraju i izgubila, a identičan rezultat je bio i na utakmici Saudijske Arabije i Meksika za koji su strijelci bili Chavez i Martin pa je obzirom na situaciju u grupi, identičan broj bodova Poljske i Meksika, remi u međusobnom susretu i identičnu gol razliku u datom trenutku putnika među 16 odlučivao broj kartona koji je u prilog išao Poljacima. Ipak Saudijska Arabija je preko Al Dawsarija smanjila na 1:2 i Poljacima donijela nastavak takmičenja.

Australija će tako u borbi za osminu finala koplja ukrstiti sa Argentinom, dok Poljake očekuje duel sa aktuelnim prvacima Francuskom.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista