MENI

1

Augsburg osvojio važne bodove, Demiroviću 90 minuta, pogledajte i preglede svih utakmica

Nogometaši Augsburga sinoć su upisali važnu pobjedu u borbi za opstanak među bundesligašima.

Ekipa našeg Ermedina Demirovića u susretu 17. kola na svom stadionu je savladala Borussiju Monchengladbach s minimalnih 1:0. Pobjednički pogodak je djelo Mergima Berishe u 82. minuti, na asistenciju Kelvina Yeboahe, a naš Demirović je odigrao cijeli susret.

Augsburg se sada nalazi na 14. mjestu sa 18 bodova, dva više od Bochuma, koji se nalazi u opasnoj zoni.

Union Berlin je hit prvog dela sezone i završava ga na drugom mjestu sa 33 boda, tri manje od vodećeg Bayerna. Ekipa iz glavnog grada Njemačke pobijedila je posrnuli Werder u Bremenu sa 1:2, a čini se kako se Werder nije oporavio od onih 7:1 u Kelnu iz prošlog kola. Poveo je Bremen u 13. minutu pogotkom Piepera, izjednačio je Haberer u 18, a pobjedu gostima je doneo Behrens u 46. minutu.

U duelu timova iz samog vrha tabele, Freiburg i Eintracht su podijelili bodove. Gosti su poveli u 42. minutu pogotkom Kolo Muanija, Francuzu je asistirao Mario Gotze. Freiburg je izjednačio preko Gintera u 47. minutu za konačnih 1:1. Oba tima imaju po 31 bod i zajedno sa Dortmundom su plasirani od četvrtog do šestog mjesta.

Bayer je u Leverkuzenu lako izašao na kraj sa Bochumom i slavio je sa 2:0. Strijelci su bili Tapsoba u osmom i Hložek u 53. minutu. Bayer je osmi sa 24 boda, a Bochum na 16. mjestu.

Dortmund je u Mainzu nadigrao domaćina 1:2.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista