MENI

1

‘Bajkoviti povratak’ Caroline Wozniacki na US Openu

Bajkoviti povratak Caroline Wozniacki na Grand Slam tenis doveo ju je u treće kolo US Opena, nakon što je bivša broj jedan na svijetu iznenadila 11. nositeljicu Petru Kvitovu u dva seta.

Wozniacki, koja se tek u augustu vratila tenisu nakon što se povukla poslije Australian opena 2020. kako bi osnovala porodicu, izborila je mjesto među završne 32 igračice pobjedom 7-5, 7-6 (7/5) nad Čehinjom Kvitovom.

– Mislim, biti ovdje na noćnoj sesiji na stadionu Arthur Ashe i igrati pred prepunom publikom, mislim, ovo ne može biti bolje – rekla je ushićena Wozniacki nakon svoje pobjede.

 – To je ostvarenje sna. Da ste me pitali prije tri godine, rekao bih: ‘Nikada se neću vratiti ovdje da igram na ovom terenu.’ Ali vratiti se i pobijediti broj 11 na svijetu je vrlo, vrlo poseban osjećaj. Zaista mi mnogo znači. Volim New York. Volim ovaj teren. Volim sve u vezi grada i igranja ovde – kazala je.

Ova 33-godišnja Dankinja, finalistkinja US Opena 2009. i 2014. godine, sutra će se u trećem kolu suočiti sa 433. teniserkom svijeta Jennifer Brady.

Wozniacki, čiji je posljednji nastup na US Openu bio 2019. godine, dobila je wild card za ovogodišnji turnir.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista