MENI

Foto: Vijesti.ba
Foto: Vijesti.ba

Barbarez: Dolazim s velikim ponosom da učinimo neke dobre stvari!

U prostorijama Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH) u 17.00h održana je press konferencija povodom predstavljanja novog selektora BiH Sergeja Barbareza. Selektor Barbarez se obratio predstavnicima medija i bh. javnosti.

“Ovo je velika stvar za mene. Nadam se da će biti za Savez i reprezentaciju velika stvar. Dolazimo s velikim ponosom da učinimo neke dobre stvari. Bilo bi nekorektno s moje strane prošlost komentarisati. Držim se onoga što imamo mi kao viziju svi u Savezu. Slijedit ćemo naš put, budite uvjereni da će to sve biti korektno i ovi svi malo stariji znaju kako to ide”, rekao je Barbarez.

“Hajde da na prvoj press konferenciji ne idemo u detalje. Mi imamo viziju koja će se razlikovati od prošlih. Imamo potrebu neke stvari promijeniti. Zato je stvorena ekipa oko nas. Ja sam uvijek želio raditi sa ljudima koji su pametniji od mene, a tako će biti i sada. Idemo kao tim to će biti ta “ja” imenica – znači tim”, rekao je Barbarez.

“Neki taj reprezentativni fudbal se razlikuje od klupskog. Dosta se tu pita menadžerski dio posla koji mene i najviše zanima. Bit će tu ekipa koju ćete svi podržati. Tu će biti imena koja svi znate. Već se nešto špekuliše, ali u finalnim razgovorima smo. Bit će to lijepo, ali neke stvari nije lako argumentovani. Ekipa će biti na broju jedan i oni će imati punu slobodu rada sa mnom. Nisam ja bio samo kapiten na terenu, nego i u privatnom životu. Ako među sobom imamo dobar respekt to će funkcionisati”, rekao je Barbarez.

“Najvažnije mi je bilo kakvu ću ekipu sastaviti. Reprezentacija je skup ne onih najboljih, nego onih koji je najviše osjećaju i koji je najviše žele”.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista