MENI

6

Barcelona prinuđena da prodaje najbolje igrače

Čelnici španske La Lige poručili su katalonskom divu Barceloni da će morati smanjiti platni budžet za narednu sezonu s ciljem da ne uđu u probleme zbog kršenja finansijskog fair playa.

Španski mediji prenose da je situacija takva da će Barcelona u narednoj sezoni morati da smanji budžet za čak 200 miliona eura, a to, jasno, znači i da će morati da prodaju nekoliko važnih igrača i tako dodatno osiguraju prijeko potrebni prihod.

Kao što je to bio slučaj i u ljetnom prijelaznom roku kada je bilo mnogo spekulacija, ali ne i konkretnih transfera, fokus će i ovaj put vjerovatno biti na veznjaku De Jongu i napadaču Fatiju kao i Raphini o čijem povratku u Englesku se ppiše sve češće. Oni se nadaju da od, prvenstveno engleskih klubova, mogu zaraditi približno 200 miliona eura.

Također se dodaje kako bi Barcelona svoj budžet mogla olakšati i odlaskom Busquetsa, Albe, Dembelea, Roberta i Kessieja čije plate opterećuju budžet kluba.

Barcelona je trenutno lider u španskoj La Ligi i gazi ka tituli prvaka, no sigurno da je veliko razočarenje činjenica da su ispali iz Lige prvaka i da će evropski put nastaviti u Evropa ligi, gdje ih očekuje dvomeč sa Manchester Unitedom.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista