MENI

Barcelona slavila u košarkaškom El Classicu, Musa solidan

14. kolo španske ACB lige donijelo je najveći derbi takmičenja, duel Real Madrida i Barcelone, što je bio njihov već treći okršaj ove sezone, a pobjedu je na kraju odnijela katalonska ekipa koja je slavila 87:78.

Kao i obično, dueli dva najveća španska kluba donose neizvjesnost i uzbuđenje, pa je tako bilo i sinoć u WiZink Centeru u Madridu. Barcelona je vodila većim dijelom prvog poluvremena, ali se Real budi u završnici prvog dijela, te na kraju trojkom Sergija Llulla sa centra stiže do preokreta i vodstva 44:42.

U nastavku susreta Katalonci su uspjeli preokrenuti rezultat i do samog kraja meča održavati prednost te na kraju upisati 11. trijumf u sezoni kojim su se sa Kraljevima izjednačili na vodećoj poziciji Endesa Lige.

Tavares je predvodio Real sa 19 poena i 10 skokova, Yabusele je ubacio 14, kao i naš Džanan Musa uz jedan skok i dvije asistencije. Dvocifren je bio još Poirier sa 10 poena.

Kod Barcelone Laprovittola je sa 19 poena bio najefikasniji, imao je i šest asistencija. Higgins je ubacio 18, ali čak 14 poena u zadnjoj četvrtini, a Mirotić 12 poena.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista