MENI

4

Bašić: Moramo biti ponosni jer nismo izgubili još nijednu utakmicu

Fudbaleri Željezničara na svojoj Grbavici remizirali su sa Nefcijem 2:2 u okviru prve utakmice drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Svoj komentar nakon utakmice dao je prvi strateg Plavih, Nermin Bašić.

“Malo sam razočaran jer smo primili eurogol u posljednjim minutama. Prvo želim da se zahvalim divnoj publici i mogu biti ponosni na ove momke kako smo iznijeli ovu utakmicu. MIslim da smo bili dosta dobri. Znali smo da su oni individualci strašni i oni danas nisu imali dobrih šansi, mi smo ih zaključali na tih 20 metara”, kazao je Bašić i nastavio

“Dosta je bilo tempa i dosta tranzicija, dosta gledljiva utakmica. Veoma sam ponosan na svoju ekipu, preko 100 minuta u utakmici protiv ekipe koja vrijedi deset miliona. Falilo nam je igrača, plus su nam se povrijedila trojica danas. Živi smo i sanjamo dalje ovih sedam dana.”

Na kraju je zaključio da tim sa Grbavice u tri utakmice nije doživio poraz.

“Moramo biti ponosni. Željo je odigrao tri utakmice i nije izgubio niti jednu utakmicu. Imamo motiva za dalje, imamo aktivan protivnik. Ova ekipa je igrala protiv Fenerbahcea i Crvene zvezdec koja je jučer savladala Fiorentinu sa 5:0. Mi smo se morali prilagoditi protivniku, malo sam razočaran, ali sam više ponosan. Trebamo nastaviti raditi i mislim da je Željo tek na početku svog puta”, kazao je Bašić.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista