MENI

image-495

Benjamin Burić produžio sa Flensburgom do 2028. godine

Prema novom ugovoru Burić će u Flensburgu ostati do 2028. godine, što je produženje od dodatne 4 godine u odnosu na postojeći ugovor koji je važio do 2024. godine, pa bi prema tome najvjerovatnije u ovom klubu Burić i mogao završiti karijeru.

Prije nekoliko dana njemački mediji prenijeli su vijest da bi se Burić trebao pridružiti Kielu nakon odlaska Niklasa Landina u Aalborg.  Nakon potpisa novog ugovora jasno je da do toga neće doći.

„Apsolutno sam želio da ostanem u Flensburgu. Imali smo veoma dobre i iskrene razgovore. Službenici SG su učinili mnogo da mi se ispuni želja. Veoma sam sretan što sam tako dugo dio SG-a. Stigao sam u Flensburg i na sjever i ovdje se osjećam nevjerovatno ugodno. Moj brat i njegova porodica žive nedaleko od mene, to mi mnogo znači. Zajedno sa mojim golmanskim kolegom Kevinom Møllerom i sjajnim timom, još uvijek želim puno postići i uživati ​​u uspješnim godinama. Zaista se radujem tome.” istakao je Benjamin Burić nakon potpisa novog ugovora.

Burić je u Flensburg stigao iz Wetzlara u ljeto 2018. godine, tada kao slobodan igrač, dok je u Wetzlar došao iz Gorenja. U svojoj ranijoj karijeri Burić je nastupao još i za RK Borac, RK Izviđač i RK Maglaj, gdje je i počeo svoju rukometnu karijeru.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista