MENI

1

Benzema ipak neće u Katar, ljut je na Didiera Deschampsa

U finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru u nedjelju, 18. decembra, sastaju se branioci naslova Francuska i Argentina, finalist iz 2014. godine.

Obje reprezentacije u prilici su da se okite trećim naslovom prvaka planete u historiji, a Francuzi su do drugog uzastopnog finala stigli uprkos brojnim izostancima.

Najzvučniji izostanak je svakako onaj Karima Benzeme, najboljeg igrača Real Madrida, aktuelnog osvajača Zlatne lopte, Lige prvaka i La Lig. Prije nekoliko dana pojavila se informacija da bi se Benzema mogao ponovno priključiti reprezentaciji ili čak zaigrati u finalu, ali selektor Didier Deschamps je na pitanje o tome samo iznervirano otpuhnuo i vješto izbjegao novinarsko pitanje.

“Nikada u životu nisam odustao, ali sada, kao i uvijek, moram misliti na dobrobit ekipe. Razum mi govori da svoje mjesto prepustim nekome ko nam može pomoći da imamo sjajno Svjetsko prvenstvo. Hvala vam na porukama podrške”, poručio je Benzema putem Instagrama kada je postalo jasno da će zbog povrede kvadricepsa propustiti turnir.

Španski portal Libertad tvrdi kako Benzema ipak nije dobrovoljno napustio Katar, već da ga je Deschamps otjerao te da je napadač bijesan na selektora. Prema njihovim informacijama, Benzema je po napuštanju tabora reprezentacije prošao samo trodnevnu terapiju kod klupskih doktora u Madridu, nakon čega je bio spreman.

Njihovim informacijama u prilog ide činjenica da je Benzema jučer, 15. decembra, odnosno tri dana prije finala SP, igrao za Real u trening utakmici protiv Leganesa.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista