MENI

3

BiH ima svoje predstavnike na Svjetskom nogometnom prvenstvu

Iako se „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine neće naći među 32 selekcije iz cijelog svijeta koji će se takmičiti na jednom od najvećih sportskih događaja u svijetu od 20. novembra do 18. decembra ove godine, našu zemlju će predstavljati bosanskohercegovačka djeca, i to na Svjetskom prvenstvu za djecu (The Street Child World Cup Doha 2022.), čiji domaćin je od 8. do 15. oktobra, također, država na obalama Perzijskog zaljeva.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će danas, 11. oktobra, svoju prvu utakmicu sa Sudanom u okviru inicijativa „Rofaqa“, odnosno “Sport za razvoj i mir”, a partnerstvu sa „Qatar Fund for Development i „Street Child United.”

Riječ je, inače, o četvrtom Svjetskom nogometnom prvenstvu za djecu, nakon velikog uspjeha ovog turnira u Južnoj Africi, Brazilu i Rusiji.

Na događaju – koji ima za cilj da djeci širom svijeta omogući da predstavljaju svoje zemlje i kažu svijetu: „Ja sam neko“ – nastupit će 28 ekipa iz cijelog zemalja svijeta koje su podijeljene u tri grupe.

U prvoj grupi igrat će selekcije Katara, Sudana, Burundija, Pakistana i BiH. U drugoj grupi na turniru su: Engleska, Brazil, Indija, Tanzanija i Egipat, a u grupi C su: Uganda, Nepal, Mauricijus, Sirija i Mađarska. Prvoplasirani i drugoplasirani iz svake grupe idu direktno u četvrtfinale.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista