MENI

123

Bokseri Željezničara ovog vikenda u Beogradu u okviru Regionalne lige

Bokserski klub Željezničar iz Sarajeva sinoć je otputovao u Beograd, gdje će ovog vikenda biti održano četvrto kolo Regionalne bokserske lige.

“Bokseri Željezničara putuju za Beograd, gdje očekujemo da ćemo osvojiti dovoljan broj bodova kako bi se približili vrhu tabele”, kazao je za Fenu predsjednik BK Željezničar Enes Peštek, te dodao da su trenutno na sredini tabele.

Napomenuo je da je bilo nekih tehničkih problema što se tiče samog kluba.

“Nekoliko boksera je otišlo u profesionalce tako da smo bili oslabljeni i nismo uspjeli krenuti u punom kapacitetu kao u prošloj godini”, naveo je Peštek.

Vjeruje da će se bokseri Željezničara do maja uspjeti izboriti za jedno od prva dva mjesta kako bi izborili ‘final four’.

Podsjetio je da u novoj sezoni Regionalne lige učestvuje deset klubova s prostora bivše Jugoslavije, a iz BiH su to Željezničar iz Sarajeva i Slavija iz Banje Luke.

Što se tiče prošle sezone, Peštek je ocijenio da je ona za boksere Željezničar prošla dobro te podsjetio da je ekipa zauzela treće mjesto.

“Izgubio je od Crvene Zvezde. Bitno je naglasiti da se u tom trenutku Zvezda pojačala sa sedam boksera ruskog porijekla, koji su imali srbijansko državljanstvo i na taj način su uspjeli osvojiti više bodova od Željezničara. Tako da smo završili na trećoj poziciji, što je jako dobar uspjeh”, zaključio je Peštek.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista