MENI

180718_1578305

Borussia će zaraditi više novca ako ne osvoji Ligu prvaka, nego ako osvoji

Borussia Dortmund i Real Madrid suočit će se 1. juna na Wembleyju u finalu Lige prvaka.

Pobjedniku takmičenja na sav dosad osvojen novac pripast će dodatnih 20 miliona eura, ali zanimljivo je da će Borussia zaraditi i više od toga bude li izgubila u finalu. Razlog je njen prošlogodišnji transfer Judea Bellinghama.

Engleski 20-godišnji veznjak stigao je u Madrid prošlog ljeta u transferu iz Borussije Dortmund. Vrijednost tog transfera iznosila je 103 miliona eura, ali u taj iznos nisu uračunati bonusi. Tačan iznos mogao bi biti 133.9 miliona eura.

Borussia je u transferu dogovorila niz stavki prema kojima obogaćuje klupsku blagajnu zbog Bellinghamovih igara i uspjeha. Svaki gol, svako individualno priznanje, svaki trofej… sve to usmjerava milione iz Madrida prema Dortmundu.

Navodno je u tom poslu dogovoreno da će Real platiti Borussiji bonus od pet miliona eura, ako u trajanju Bellinghamovog prvog ugovora s madridskim klubom, dakle u razdoblju od šest godina, madridski velikan osvoji titulu u Ligi prvaka. Na ovo treba dodati i mogući bonus od dva miliona eura bude li Bellingham izabran u najboljih 11 Lige prvaka, što je izgledno.

Budući da finalist takmičenja dobiva dodatnih 15 miliona eura, jasno je da bi Dortmund finansijski više zaradio porazom u finalu nego pobjedom.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista