MENI

123

Bosanski zet Thierry Henry u Sarajevu: Moja djeca su Bosanci i Hercegovci, idem u posjetu puncu i punici

Danas će mlada nogometna reprezentacija BiH ugostiti odgovarajuću selekciju Francuske, a tim povodom sinoć je u Sarajevu održana pres konferencija reprezentacije Francuske na kojoj je govorio novi selektor omladinske selekcije Trikolora legendarni Thierry Henry.

Radi se o trećem susretu grupe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a naša reprezentacija je upisala dva poraza. Dok je selekcija Francuske do sada odigrala samo jedan meč i slavila uvjerljivo protic Slovenije sa 4:0.

Pojedini nogometaši vrijedni su i preko 30 miliona eura. Najskuplji je napadač Lensa Elye Wahi koji vrijedi 35 miliona eura, dok je Rayan Cherki iz Lyona procijenjen na 30 miliona eura.

“Teško je procijeniti neke stvari. Sa Slovenijom smo do poluvremena igrali ravnopravno, bilo je 0:0, tako da mi očekujemo kvalitetnu utakmicu”, rekao je Henry na pitanje o reprezentaciji BiH.

“Rezultat će pokazati. Nije jednostavno jer sve vrijeme igramo van Francuske. Igrali smo u Sloveniji, sada u BiH, a zatim u Austriji”.

Dobio je pitanje da li nešto zna reći na našem jeziku obzirom da je njegova supruga Andrea Sarajka:

“Znam zašto ste to pitali, moja djeca su Bosanci i Hercegovci i Francuzi. Večeras ću kod punca i punice”, rekao je Henry uz osmijeh

Ovo će biti peti međusobni duel U-21 selekcija BiH i Francuske, a naši rivali su slavili četiri puta, duel je na programu od 18 sati i 30 minuta, a ulaz na Grbavicu je besplatan.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista