MENI

9

Bosna u Skenderiji savladala Borac i stigla do petog uzastopnog trijumfa!

Košarkaši Bosne Meridianbet sinoć su vođeni podrškom krcate male dvorane u Skenderiji, savladali Borac u derbiju Prvenstva BiH sa 83:79!

Bio je to meč 13. kola domaćeg prvenstva, a Bosna je stigla do sjajne devete pobjede u takmičenju a 5 u nizu, a Borcu je nanijela tek drugi poraz!

Fenomenalno su Studenti ušli u utakmicu i prvu dionici su dobili sa 24:12, ali Borac se vraća već do odlaska na veliki odmor na 3 poena zaostatka, poluvrijeme je završeno 40:37. Vatreno je bilo i na tribinama i pored zapisničkog stola jer je već u prvom poluvremenu s utakmice isključen trener Bosne Dženan Rahimić, kojem su dosuđene dvije tehničke greške zbog pritužbi na suđenje.

U trećoj dionici se igralo koš za koš, a početkom četvrte Borac pravi preokret i stiže do vodstva. Ipak Bosna predvođena Ismetom Sejfićem brzo je uzvratila i opet povela. Zaigrali su Studenti sjajnu odbranu, Borac upao i krizu i Collins donosi Bosni i +7 76:69. Potom dvije trojke pogađaju Muhamed Pašalić i Vladimir Vranić na tri minute do kraja i tu je meč bio riješen. Borac se nije uspio vratiti sa -11 (82:71) u posljednje dvije i po minute i Bosna je upisala trijumf. Završeno je 83:79, a Sejfić je meč okončao sa 21 poenom i 15 skokova, Nedim Buza je ubacio 18 koševa, a Collins 14. Kod Borca je sa 20 poena najbolji bio Martin Jaron.

Bosna je sada četvrta na tabeli s omjerom od devet pobjeda i četiri poraza, Borac je drugi s 11-2.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista