MENI

9

Brat preminulog novinara šokirao planetu: “Zbog mene je nosio tu majicu, vjerujem da je ubijen”

Svjetsku javnost jutros su uzdrmale vijesti da je američki novinar Grant Wahl preminuo sinoć tokom utakmice Nizozemske i Argentine na Lusail stadionu.

Njegov brat Eric šokirao je sve tvrdnjama da je on ubijen.

Naime, poznato je da je Grant bio u centru pažnje prije nekoliko sedmica kada je priveden ispred stadiona jer je pokušao na jedan meč Mundijala ući u majici s duginim bojama što je zabranjeno u Kataru.

Grant je htio da na taj način pruži podršku LGBTQ+ populaciji čiji simboli su zabranjeni na Mundijalu u Kataru, ali u tome nije uspio jer ga je osiguranje zaustavilo ispred stadiona i zabranili su mu ulazak u toj majici.

Upravo zbog toga njegov brat sumnja da je Grant na kraju ubijen i da njegova smrt nije bila samo nesretan slučaj. On je objasnio da je njegovom bratu pozlilo na stadionu tokom sinoćnje utakmice i da mu je ukazana pomoć, te da je prebačen u bolnicu gdje je nažalost preminuo.

Oni su mu nakon pregleda rekli da ima problema s bronhitisom i dobio je lijekove nakon kojih se bolje osjećao. Ipak, samo nekoliko dana kasnije pozlilo mu je i on je preminuo, a obdukcija će pokazat uzrok smrti.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista