MENI

11

Čelik u nedjelju protiv Unisa pobjedom želi najaviti utakmice baraža

Nogometaši Čelika u nedjelju na Bilinom polju igraju protiv Unisa iz Vogošće posljednji meč sezone u okviru Druge lige FBiH, grupa „Centar“. Zeničani su ove sezone bili za koplje iznad ostalih ekipa u takmičenju, te su i više nego zasluženo osvojili prvo mjesto koji ih vodi u doigravanje za ulazak u 1.ligu FBiH, gdje će snage odmjeriti protiv ekipe Klisa.

Danas je na Bilinom polju održana i press konferencija na kojoj se govorilo o utakmici protiv Unisa, koja će biti humanitarnog karaktera, te očekivanjima u doigravanju za ulazak u viši rang. Medijima su se obratili pomoćni trener Adis Nurković, marketing menadžer Maid Redžić te nogometaš Selim Žuna prenosi sportspot.ba.

Redžić je kazao nešto o organizaciji utakmice protiv Unisa, koja ima humanitarni karakter, te ostalim stvarima u klubu i ono što predstoji kada je u pitanju zenički tim.

„Čestitamo stručnom štabu i igračima na velikom uspjehu tokom cijele sezone u kojoj smo upisali samo jedan poraz. Imali smo sjajne rezultate, nadamo se da će tako biti u doigravanju, te da ćemo ostvariti naš cilj, a to je plasman u viši rang. Najveća nagrada ovim momcima za sve dosadašnje igre bila bi podrška s tribina najprije u nedjelju protiv Unisa,a tako i u utakmicama u doigravanju. Organizovat ćemo i veliku akciju Fan shopa, a utakmica protiv Unisa je i humanitarnog karaktera, tako da će od svake ulaznice biti izdvojena 1 KM za sve unesrećene u Krajini nakon velikih poplava koje su zadesile taj dio naše zemlje”, kazao je Redžić.

Posljednju utakmicu sezone najavio je i pooćni trener Adis Nurković još dan ranije.

Veznjak Selim Žuna pozvao je navijače da podrže klub u narednih sedam dana kako bi klub ispunio zacrtane ciljeve

“Unis može biti jako nezgodna ekipa, sve zavisi od njihovog raspoloženja I moramo prvo odraditi tu utakmicu i da pobjedimo pa tek onda razmišljati o doigravanju protiv Klisa. Moramo dati maksimum svoj da ostvarimo novu pobjedu. Klis nam je protivnik u baražu, veoma nezgodna i kvalitetna ekipa, dugo su na okupu I čeka nas jako zahtjevna utakmica. Bez obzira na sve, mi smo Čelik i neka protivnik razmišlja o nama”, kazao je Žuna.

Utakmica između Čelika i Unisa igra se u nedjelju na Bilinom polju od 19 sati.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista