MENI

999

Čelik uspješan niz želi nastaviti i prvim ovosezonskim domaćim trijumfom protiv Goražda

Nakon prvog ovosezonskog trijumfa, u prošlom kolu protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja (1:0), nogometaši zeničkog Čelika danas će u okviru 4. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine dočekati ove sezone vrlo dobro Goražde (16.30 sati).

Goraždani su u prva tri kola upisali sedam bodova te se nalaze na trećem mjestu, dok je Čelik s dva boda manje peti na tabeli, ali zenički tim nije osjetio gorčinu poraza punih godinu dana. Posljednji poraz, naime, ubilježili su 31. augusta prošle godine, kada su upravo na Bilinom polju, u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar, poražni od visočke Bosne s 0:1.

– Cilj su nam tri boda i mislim da će momci sve učiniti da tako i bude. Na sutrašnjoj ćemo utakmici, otprilike, u kadru imati iste igrače kao i na prošloj utakmici. Jedino je upitno stanje Aladina Isakovića i Kenana Salkanovića, koji imaju manjih problema sa povredama.

Goražde je, isto kao i mi, bez poraza, ali imaju sedam bodova iz tri utakmice. Imaju od nas maksimalan respekt, ali, isto tako, želimo da se mi pitamo na Bilinom polju i, ako Bog da, da ispravimo kiks koji smo imali na prošloj utakmici na svom terenu protiv Radnika iz Hadžića (1:1) – istakao je na današnjoj pres-konferenciji trener Čelika Armin Duvnjak.

Razumije, istakao je, publiku da želi pobjedu u svakom meču, ali zna i da niko više od njih na terenu ne želi trijumf te da se i ove sezone žele boriti za vrh tabele. Međutim, glavni cilj je adaptacija na ovo takmičenje te da što više “mladih igrača stasa u ozbiljne igrače”, a na kraju će vidjeti za šta će to biti i dovoljno.

Golman Adi Durmo istakao je kako mogu biti zadovoljni s činjenicom da su bez poraza te da su osvojili pet bodova u tri kola, ali i obećao maksimalan angažman svojih saigrača u svim narednim mečevima.

– Analizirali smo ekipu Goražda, znamo da su kvalitetna ekipa pa nas sutra može očekivati jako dobra, ali i teška utakmica. Što se tiče nas, spremni smo da odigramo taj meč, a treneri su nas dobro pripremili – kako psihički, tako i fizički za tu utakmicu. Naravno, poštujemo svaku ekipu, ali naš je cilj pobjeda- podvukao je Durmo.

Član Upravnog odbora Robert Jonjić pozvao navijače da se uzdrže od ubacivanja predmeta u teren, kao što je to bilo u utakmici protiv Radnika, jer bi to moglo nanijeti štetu klubu i usporiti njegovu potpunu finansijsku konsolidaciju.

Jonjić je napomenuo kako, zbog činjenice da još uvijek nisu deblokirali račun, nisu u mogućnosti registrovati napadača Hamzu Bronju iz Novog Pazara (Srbija).

Klub je, dodao je, prema povjeriocima izmirio sve obaveze na putu deblokade računa, ali je, od ukupno 40 blokada, preostalo još 14 koje se trebaju administrativno riješiti na relacije između poslovnih banaka i suda. U narednih 10-ak dana, ispod istočne tribine Stadiona “Bilino polje”, trebao bi biti otvoren novi Fan shop, u kojem će biti izložena sportska oprema i navijački rekviziti italijanskog proizvođava “Macron”.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista