MENI

1

Četvrti turnir u sklopu turneje Table Volleyball održan u Kaknju, slijedi finale u Sarajevu

Četvrti turnir u sklopu turneje “Mozzart Table Volleyball Summer Tour” održan je u Kaknju, a pobjedu su još jednom odnijeli Rijad Begić i Tamara Češić, koji su tako zadržali stopostotan učinak u ovoj sezoni.

Takmičenje u Kaknju proteklo je u još jednoj izuzetnoj sportskoj atmosferi, a posebno raduje činjenica da je tokom čitavog programa, koji je trajao osam sati, na tribinama bio prisutan veliki broj zainteresovanih navijača.

Svi zajedno još jednom su se uvjerili koliko uzbuđenja i atrakcije donosi najbrže rastući sport na svijetu, a treba reći da je kvalitet igre i takmičenja i u Kaknju bio na najvišem mogućem nivou i da su svi igrači prikazali zavidan tehnički i fizički aspekt igre. 

Nakon velikog nadmetanja i borbe, još jednu – četvrtu u nizu pobjedu odnijeli su Rijad Begić i Tamara Ćešić, koji su tako nakon Trebinja, Mostara i Novog Travnika još jednom pokazali da su u fantastičnoj formi. Za novih 30 bodova u konačnom poretku i novčani iznos od 750 KM, bili su bolji od Damira Mahmutovića i Amne Mušije, koji su za svoj uspjeh i drugo mjesto nagrađeni sa 450 KM i 20 bodova u konačnom poretku.



Zahvaljujući Monriju i BH Telecomu, koji su osigurali novčane nagrade za prošlu, ovu i sve naredne turneje po gradovima – treće mjesto, 150 KM i 15 bodova osvojili su Mirza Mašić i Amna Neimarlija. Četvrto mjesto, 100 KM i 10 bodova osvojili su Semir Mahmutćehajić i Ivana Šantić, a peto mjesto, 50 KM i pet bodova su osvojili Tomislav Mikić i Tijana Perković. 

Begić i Češić nakon turnira u Kaknju najveći su favoriti za osvajanje sedmodnevnog luksuznog putavanja, što je glavna nagrada turneje, a koje je osigurao Vas Tour.

Sav prihod od kotizacija je doniran u organizaciju Pomozi.ba.

Do kraja turneje ostalo je veliko finale u Sarajevu, a kao što je to i ranije bio slučaj, osiguran je pojedinačni nagradni fond u iznosu od 1.500 KM. Finale je zakazano za 15. juli na Carlsberg Beer Gardenu na Vilsonovom šetalištu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista