MENI

9

Chelsea poražen od Borussije, Benfica sigurna u Belgiji

Sinoć su odigrane još dvije utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka. Borussia Dortmund je dočekala Chelsea, dok je Benfica gostovala Club Bruggeu.

Dortmund je na prekrasno popunjenom Signal Iduna Parku dočekao Chelsea i odigrao izuzetno dobru utakmicu pred svojim sjajnim navijačima. Iako u prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, Dortmund je bio konkretniji rival na terenu i stvorio nekoliko sjajnih prilika. S druge strane, Chelsea nije ponudio apsolutno ništa.

Probudio se Chelsea u drugom poluvremenu, imao nekoliko udaraca prema golu protivnika, ali je onda uslijedila kazna. Adeyemi je u 63. minuti utakmice kao brzi voz prošao odbranu gostujuće ekipe, pa čak i golmana i ušetao se u gol za 1-0. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, Chelsea će morati u revanšu stizati minimalni zaostatak iz prve utakmice.

U drugoj utakmici Club Brugge je dočekao Benficu na svom terenu. Gostujući tim je opravdao ulogu favorita i slavio rezultatom 0-2. Oba pogotka postignuta su u drugom poluvremenu. Joao Mario je donio prednost Benfici u 51. minuti pogotkom sa bijele tačke, a Neres je golom u 88. minuti postavio konačnih 2-0.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista