MENI

2

Chinedu sa bijele tačke u finišu meča donio Širokom Brijegu pobjedu na krcatom Mokrom Docu

Sinoć je na Mokrom Docu u Posušju odigran prvi meč ikada pod reflektorima, a domaći ga neće pamtiti po dobrom.

Posušje je poraženo od Širokog Brijega sa 1:2, a mora se reći da domaćin u ovom meču nije zaslužio da izgubi.

Do pobjede je Široki Brijeg stigao golom iz penala u finišu, a prethodno je vodio iz praktično jedinog opasnog napada u prvom poluvremenu.

Napadalo je Posušje od samog starta utakmice, u 35. sekundi meča Brković je pokušao sa 10 metara ali njegov udarac brani Tomić. U trećoj minuti zaprijetio je i Boban, ali Tomić je ponovo bio na mjestu.

Posušje je nastavilo sa dominacijom, a u 9. minuti duela Begić je bio neprecizan. Široki je prvi put ozbiljnije zaprjetio, Krpan je zakasnio na centaršut Ćavara. I pored dominacije domaćina gosti su prvi poveli, Lukić je nanizao nekoliko čuvara, šutirao sa vrha kaznenog prostora i matirao Kolića za 0:1.

I u nastavku je Posušje nastavilo sa napadima, D.Begić, Kamenar i Z. Begić nisu uspjeli poravnati rezultat. Igrala se 48. minuta kada je Kamenar šutirao metar iznad prečke, pet minuta kasnije Boban sjajno prima loptu na petercu, gradi se, šutira iz okreta, ali preko gola.

Do poravnanja Posušje dolazi u 71. minuti. Mandić je centrirao na prvu stativu, a Dominik Begić glavom lijepo pogađa za 1:1. Više nego zasluženo.

Dominiralo je Posušje i u finišu meča, šest minuta prije kraja je Boban glavom šutirao preko gola nakon ubačaja Maglice, a potom šok za domaće. Krištu lopta pogađa u ruku u šesnaestercu Posušja i Bandić pokazuje na bijelu tačku. Penal za Široki Brijeg je izveo debitant Stephen Chinedu i rutinski je pogodio za 1:2, što će se ispostaviti konačnim rezultatom.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista