MENI

1

City savladao Zvezdu nakon preokreta, Barcelona uništila Antwerpen na povratku u Ligu prvaka nakon 66 godina, golman zabio za Lazio u posljednjim trenucima utakmice

Sinoć je odigrano je osam utakmica prvog kola nogometne Lige prvaka u grupama E, F, G i H.

Nakon što su Milan i Newcastle remizirali bez golova, a RB Leipzig u gostima savladao Young Boys rezultatom 3:1, odigrano je i preostalih šest od osam utakmica koje su bile na rasporedu sinoć.

U okviru grupe E odigrane su utakmice Feyenord – Celtic i Lazio – Atletico Madrid. U centru naše pažnje je svakako bila utakmica iz Rotterdamu gdje je nizozemski tim ugostio škotskog prvaka, a glavni arbitar meča bio je najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto, sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom i četvrtim sudijom Milošem Gigovićom.

Imao je Irfan Peljto pune ruke posla a detaljnije o tome pročitajte ovdje. Feyenord je slavio rezultatom 2:0, a strijelci su bili Stengs u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i Jahanbakhsh u 76. minuti.

U utakmici između Lazia i Atletico Madrida viđeno je mnogo uzbuđenja. Lazio je bio konkretniji tokom cijele utakmice, ali pogotkom Barriosa iz 29. minute Jorgandžije su došle do prednosti koju su držali do samog finiša utakmice. Ipak, u posljednjim trenucima utakmice golman domaće ekipe Provedel je nakon posljednjeg kornera na utakmici zabio pogodak glavom i donio izjednačenje i jedan bod ekipi iz Rima.

U okviru grupe F, nakon remija bez pogodaka Milana i Newcastlea Paris Saint-Germain je savladao Borussiju Dortmund 2:0. Domaći su bili pod velikim pritiskom zbog lošeg početka sezone u prvenstvu, ali sinoć su pokazali da su ipak jači od njemačke ekipe. Golove su postigli Mbappe sa bijele tačke u 49. minuti, te bivši igrač Borussije, a sada prvotimac pariškog kluba Hakimi u 58. minuti.

U grupi G je također odigrana jedna utakmica u terminu od 21 sat. Manchester City je ugostio Crvenu zvezdu. Iako je dominirao većim dijelom prvog poluvremena, Manchester City je na pauzu otišao sa golom zaostatka. Gosti iz Beograda su bili ti koji su došli u vodstvo u sudijskoj nadoknadi pogotkom Bukarija. Već na startu drugog poluvremena bilo je jasno da Crvena zvezda neće dugo čuvati vodstvo. U 47. minuti Alvarez poravnava rezultat, a isti igrač u 60. minuti donosi preokret Građanima svojim drugim pogotkom. U 73. minuti Rodri potvrđuje dominaciju domaće ekipe posljednjim pogotkom na utakmici.

Porto je slavio u okviru grupe H na gostovanju kod Shakthara rezultatom 3:1. Strijelci za portugalsku ekipi bili su Galeno u osmoj i 15. minuti, te Taremi u 29. Za ukrajinski klub pogodio je Kelsy u 13. minuti. U drugoj utakmici ove grupe Barcelona je opravdala ulogu favorita i na svome terenu je deklasirala belgijski Antwerp rezultatom 5:0. Za Barcelonu su pogađali Joao Felix u 11. i 66. minuti, Lewandowski u 19. minuti, Gavi u 54. minuti, a Bataille iz gostujuće ekipe je postigao autogol u 22. minuti.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista