MENI

1

CL: Basel i West Ham slavili nakon preokreta

U prvim utakmica polufinala Konferencijske lige, Basel i West Ham su nakon preokreta nad Fioretinom odnosno AZ Alkmaarom sinoć slavili pobjede rezultatom 2:1.

Fioretina je bila ekipa koja prva dolazi do vodstva u duelu sa Baselom, Lucas Martinez Quarta je dobro skočio nakon kornera šalje je u peterac, a tamo je glavom u mrežu sprema Arthur Cabral u 25. minuti za vodstvo od 1:0.

U drugom poluvremenu Basel je došao do izjednačenja nakon sjajne solo akcije Andyja Dioufa, a igrao se treći minut sudijske nadoknade drugog poluvremena, kada je Zeki Amdoun pogodio mrežu domaćih za potpuni preokret Basela.

U drugom meču večeri, popularni Čekićari su nakon preokreta savladali AZ Alkmaar rezultat 2:1. Od 36. minute rezultat na semaforu bio je 0:1, Myron van Brederode je dodao loptu koju je prihvatio Tijjani Reijnders i sjajnim udarcem matira golmana domaćih.

Nastavak utakmice donio je bolje otvaranje domaćih, a Čekićari su svoju dobru igru krunisali u 67. minuti, kada je penal za domaće u pogodak pretvorio Mohamed Said Benrahma.

Samo deset minuta kasnie Michail Antonio je pogodio za potpuni preokret rezultata na 2:1, što se na kraju ispostavilo i konačnim.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista