MENI

thumbs_b_c_f9bf58d27d6294bf43c499c463256c9d

Danas na rasporedu zaostali meč 7. kola Premijer lige BiH

Na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru danas se igra posljednji zaostali meč u Premijer ligi BiH, a sastaju se ekipe Zrinjskog i Tuzla Cityja.

Plemići će danas tražiti tri boda koja bi ih dodatno učvrstila na prvom mjestu na tabeli, a ukoliko ostvare trijumf, to će im biti 11. pobjeda i 33. osvojeni boda, što bi bilo pet više od drugoplasiranog Širokog Brijega.

S druge strane, Tuzla City već tri utakmice u Premijer ligi BiH nije ostvario pobjedu i sigurno je da bi im pozitivan ishod u današnjem meču vratio ambicije koje su imali na početku sezone, a koje su znatno opale jer su trenutno na šestoj poziciji sa 20 osvojenih bodova.

Ovaj tim će, uz probleme sa formom, biti hendikepiran izostankom trenera Dragana Jovića, koji se trenutno nalazi na liječenju u UKC Tuzla, nakon što mu se pokrenuo tromb. Ekipu će u Mostaru voditi njegovi saradnici iz stručnog štaba Ahmetović, Šarić, Mujić te Mensur i Mirsad Dedić.

Trener Zrinjskog upozorava da Tuzla City u svakom trenutku može odigrati utakmicu “s dva lica”, odnosno da se nikada ne zna u kakvom raspoloženju mogu biti.

“Tuzla City je pokazala da zna dati pet golova, a mogu i izgubiti od bilo koga, s te strane su nepredvidivi i treba ih shvatiti ozbiljno, što mi i hoćemo. Također, želimo nastaviti naš pobjednički niz koji, uz neriješeno protiv Leotara, traje već sedam kola”, kaže trener Zrinjskog.

Meč u Mostaru se igra s početkom u 17 sati, a glavni sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista