MENI

9

Danas počinje 8. košarkaški kup kraljevskog grada u Jajcu

U sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. februara, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva, u Jajcu će biti svečano otvoren 8. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada za dječake rođene 2009. godine i mlađe.

Pored domaćina KK ‘Vodopad’ Jajce turnir će predstavit još: U-14 reprezentacija Bosne i Hercegovine kao branilac titule, KK ‘Budućnost’ Bijeljina, KK ‘Sava’ Beograd, U-14 Reprezentacija Crne Gore, KK ‘Cerak’ Beograd, KK ‘Realway’ Sarajevo te KK ‘Igokea’ Aleksandrovac.

Zvanično je poznat i raspored turnira a svečano otvorenje turnira biće upriličeno u petak, 17. februara 2023. godine s početkom u 19 sati nakon čega slijedi duel između KK ‘Vodopad’ Jajce i U-14 reprezentacije BiH.

Iz godine u godinu želja ljudi u Košarkaškom klubu „Vodopad” Jajce jeste pružiti priliku, kako djeci da se takmiče i igraju s najboljima tako i jajačkoj publici da gledaju najbolje ekipe iz BiH i regiona; a to im već polazi za rukom osam godina uzastopno.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista