MENI

2

Danas počinje Svjetsko prvenstvo za košarkaše: Amerikanci prvi favoriti

Sjedinjene Američke Države, Njemačka, Španija, Francuska, Australija, Italija, Kanada, Slovenija. Sve su to reprezentacije koje FIBA vidi kao prve favorite za titulu prvaka svijeta, sudeći prema posljednjoj “Power rankings” listi.

Prvi favoriti, po mišljenju FIBA, su i dalje Amerikanci, a nije tajna da je Njemačka ima jednu od najzanimljivijih ekipa na Svjetskom prvenstvu. Vodili su 16 razlike protiv SAD u pripremnoj utakmici i to je uvjerilo FIBA-ine stručnjake da na najnovijioj listi Nijemce pomjere naprijed za čak tri mjesta i sada su drugi favorit takmičenja.

Francuzi su treći favoriti, slijede Španci koji su napredovali dva mjesta, baš kao i Kanađani, Australija je izgubila tri pozicije u odnosu na prethodnu listu FIBA-e, dok su sedmi Italijani. Slovenci izgleda više nisu takva sila, to vidi i FIBA pa poslije niza poraza velikim razlikama od Španije i SAD, dežela pada za četiri mjesta i osmi su favoriti.

Srbija je i dalje deveti favorit na FIBA-inoj “Power rankings“ listi. Na službenoj stranici Svjetskog prvenstva piše da je Srbija izgubila samo jedan duel ovog ljeta i to od Italije jednim poenom razlike.

Svjetsko prvenstvo počinje danas, utakmicom Italija – Angola (10 sati).

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista