MENI

1

Danas se igra i mostarski gradski derbi, Velež dočekuje Zrinjski

Mostarski gradski derbi, ako je suditi po trenutnoj formi nogometaša Veleža i Zrinjskog stigao je u pravo vrijeme. Oba tima su u nastavku sezone zabilježili sve pobjede, te se danas očekuje meč za nogometne sladokusce.

– Očekujem da se prezentujemo na najbolji način – rekao je šef stručnog štaba Veleža Nedim Jusufbegović i dodao: Imamo povreda, kartona, četiri-pet igrača je upitno… Ne možemo izvesti sastav koji smatram najboljim. Kadar koji je na raspolaganju siguran sam da će dati sve od sebe i biti maksimalno fokusiran. O motivu neću ni govoriti. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Protivnik je najbolja ekipa u Premijer ligi BiH. Znaju šta žele, imaju kvalitetne igrače, iskusne… Očekuje nas teška utakmica.

Velež derbi dočekuje znatno oslabljen jer su zbog žutih kartona suspendovani Vehabović i Hasanović, a povrijeđeni Ćuković, Halilović i Karamarko.

Sa druge strane stoje aktuelni prvaci, ekipa Zrinjskog koja igra sjajno i pod trenerskom palicom novog trenera Krunoslava Rendulića.

Meni je prvi derbi. Osjeti se atmosfera i u gradu i ekipi. Kad igrate gradski derbi to ima posebnu težinu i ne postoji favorit bez obzira na tabelu. Velež ovo proljeće igra izuzetno dobro i uz nas su najbolja ekipa proljeća. Radi se o ekipi koja tehnički dotjeran fudbal, teži igri. Imaju nekoliko opasnih pojedinaca. Uvjeren sam da će stadion biti ispunjen i da ćemo gledati dobru utakmicu” – rekao je Krunoslav Rendulić.

On je istakao da Zrinjski nema kartoniranih igrača za ovu utakmicu.

“Osim Bekića svi su u trenažnom procesu. Raspoloženje je dobro kada jašete na valu pobjeda od prije. Imamo svoju računicu i želje, oni svoje. Uvjeren sam da će sve proći fer i korektno, a bolji će pobijediti” – dodao je Rendulić.

Predstojeći mostarski derbi, 43. u novijoj historiji gradskih rivala sudit će Irfan Peljto. Zrinjski je do sada ostvario 22 pobjede, a Velež 12. 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista