MENI

Partizan Mozzart Bet Belgrade v Maccabi Playtika Tel Aviv - 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague

Dejan Bodiroga jednoglasno nastavlja predsjedavati Euroligom

Euroliga je objavila da će Dejan Bodiroga ostati predsjednik elitnog takmičenja, dok će Paulius Motiejunas biti novi vršilac dužnosti glavnog izvršnog direktora za sezonu 2023-24.

Njih dvojica su jednoglasno podržani od strane svih 13 dioničara, odnosno klubova vlasnika lige.

– Bodiroga, koji je 14. septembra prošle godine imenovan za predsjednika Eurolige, nastavit će se fokusirati na povećanje kvaliteta takmičenja za klubove, igrače, navijače, partnere i sve dioničare, igrajući ključnu ulogu u jačanju odnosa sa širom košarkom zajednicom, uključujući Udruženje igrača Eurolige, Odbor glavnih trenera Eurolige, Sindikat košarkaških dužnosnika Eurolige, FIBA-u, domaće lige i druge institucije povezane sa košarkom – stoji u saopćenju.

Motiejunas će zamijeniti Marshalla Glickmana, koji je bio v.d izvršnog direktora tokom prošle sezone. Litvanac ima veliko iskustvo u sistemu Eurolige, budući da je većinu svoje dosadašnje karijere proveo na različitim dužnostima u Žalgirisu, jednom od dioničara lige.

Pod njegovom “palicom”, ekipa iz Kaunasa je doživjela neke od najuspješnijih momenata. Dobio je i priznanje kolega nagradom za izvršnog direktora godine Eurolige u dvije uzastopne sezone.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista